Altijd al willen weten hoe je granola maakt?  

Hieronder leg ik het stap voor stap uit hoe je het bereidt. 

 Ingrediënten: 

- 500 gr (glutenvrije) havervlokken 

- 125 gr walnoten 

- 125 gr amandelen 

- 125 gr pecannoten 

- 75 gr cashewnoten 

- 2 eetlepels zonnebloempitten

- 2 eetlepels hennepzaad 

- 2 eetlepels sesamzaad 

- 4 eetlepels kokossnippers, optioneel 

 - 4 eetlepels kokosolie 

- 2 theelepels cacaopoeder, optioneel 

- 2 theelepels kaneel, optioneel 

- 2 theelepels kardemom, optioneel 

- 2 theelepels gember, optioneel 


Bereiding: 

1. Verwarm de oven op 160 graden. 

 2. Weeg de zaden af en houd deze apart. 

 3. Voeg de droge kruiden toe aan de havervlokken. 

 4. Smelt in een pan de kokosolie tot het vloeibaar is, voeg dit daarna aan het havermengsel en roer het goed om. 

5. Verdeel het mengsel over 2 bakplaten. Zet de bakplaten in de oven voor 30 minuten. Roer om de 10 minuten het mengsel om. Op deze manier voorkom je dat de granola verbrand. 

6. Hak de noten in kleinere stukken. Deze kunnen na 20 minuten samen met de kokossnippers toegevoegd worden. 

7. Laat na 30 minuten de granola afkoelen. Eenmaal afgekoeld voeg je de zaden toe. 

Super lekker met kokosyoghurt, kwark of amandelmelk. Wil je meer variatie? Voeg dan vers fruit toe als topping. 

 Als de granola in een luchtdichte pot bewaard wordt, is het 3 maanden houdbaar.


Eetsmakelijk! 

Maak een afspraak

Stuur mij een bericht via de contact pagina en ik probeer zo snel mogelijk te reageren
Contact formulier