Wist je dat magnesium het allereerste mineraal is wat er tijdens stress verbruikt wordt? 

Magnesium is voor zo’n 300 functies van belang. Het heeft invloed op de werking van spieren, het ontspant de bloedvaten, vermindering van vermoeidheid maar ook werkt het op de positieve gemoedtoestand. 

Een te kort aan magnesium kan zich uiten in: 

- Vermoeidheid 

- Hoofdpijn 

- Tremoren 

- Gebrek aan eetlust 

- Verminderde concentratie 

- Spierkrampen en gespannen spieren 


Er zijn verschillende soorten magnesium te verkrijgen. Iedere soort heeft een specifieke werking.

 Magnesium bisglycinaat is een vorm die ingezet kan worden ter ondersteuning van de geestelijke balans. Daarnaast kan het ook een positieve werking hebben op de nachtrust. Tip: neem de magnesium een half uur voor het slapen gaan. 

Magnesium malaat kan goed worden ingezet bij spierkrampen. Daarnaast ondersteunt het spierweefsel en het energieniveau doordat het aan appelzuur gebonden is. 

Magnesium tauraat is een combinatie van magnesium en taurine, deze vorm kan goed worden ingezet ter ondersteuning van de hersenfunctie en ter verbetering van de gemoedtoestand. 

Magnesium citraat kan net zoals de mangesium malaat ingezet worden ter ondersteuning van de spierwerking en het energieniveau. Mocht je een gevoelige spijsvertering hebben, dan zou deze vorm een laxerend effect kunnen hebben. 

Magnesium complex bevat alle bovengenoemde vormen in gelijke delen. Wil je actief magnesium inzetten om jou gezondheid te verbeteren, dan kan een losse vorm effectiever zijn. 

Wist je dat je voldoende magnesium nodig hebt om vitamine D3 op te kunnen nemen?

Maak een afspraak

Stuur mij een bericht via de contact pagina en ik probeer zo snel mogelijk te reageren
Contact formulier