Vitamine D, ook wel de zonnevitamine is bij veel lichaamsprocessen van belang. Onder andere de weerstand, behoudt van sterke spieren en botten maar ook kan het een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten. 

Waarom is het verstandig om nu al te starten met het suppleren van vitamine D?  

In de zomermaanden maken wij vitamine D aan door middel van de zonnestralen op de huid. Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zonkracht het sterkste en kan de zonnevitamine aangemaakt worden. Echter is dit alleen mogelijk wanneer je (kort) zonder bescherming in de zon zit. Zonnebrand bevat stoffen die de aanmaak van vitamine D remmen. Door 15 tot maximaal 30 minuten in de zon te zitten zonder bescherming kan vitamine D aangemaakt worden. Let wel goed op jouw huidtype en ga op tijd uit de zon zodat je niet verbrand. De opgebouwde waarde kan in 4 maanden tijd halveren. Dit is iets wat je wilt voorkomen. 

Lamlendig of somber en sleep jij jezelf door de dagen heen rond november? 

Dit kan het moment zijn dat de voorraad vitamine D zo goed als op is. Het kan daarom nuttig zijn om in september te starten met het bij suppleren van vitamine D. In een goede multivitamine zit meestal een klein beetje vitamine D. Een los supplement kan er meestal naast genomen worden. 

Over het algemeen heeft de gemiddelde Nederlander een tekort aan vitamine D. Het exacte gehalte kan bij de huisarts vastgesteld worden. In de link staat een tabel waarin precies te zien is wat het advies op dit moment is. Overleg dit altijd eerst met een specialist. Een tekort kan vervelende gevolgen hebben zoals een verminderde weerstand, spierzwakte en mogelijk osteoporose. Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. 

 Gebruik je medicatie of heb jij vragen over de dosering, neem dan gerust contact op.

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20D

Maak een afspraak

Stuur mij een bericht via de contact pagina en ik probeer zo snel mogelijk te reageren
Contact formulier